Eeloleval nädalavahetusel kontrollivad Saksamaal Stuttgardis peetavatel võistlustel oma sportlikku vormi kaks Eesti oma ala liidrit – sprinter Marek Niit ja talvehooajal peamiselt kaugushüppele keskenduv mitmevõistleja Ksenija Balta. Pavel Loskutov jookseb Jaapanis Beppus aasta esimese maratoni.

Poolteist nädalat tagasi Kuldliiga esimesel etapil Eesti 200m siserekordi 21,09-ni viinud Marek Niit teeb hooaja teise stardi samuti oma lemmikdistantsil. Kõrgetasemelisel võistlusel on tema nimekaimaks vastaseks rootslane Johan Wissman, kelle senise karjääri tipuks on hõbemedal võitmine 2006.aasta Göteborgi EM-ilt. Väga kõrgetasemeliseks tõotab kujuneda naiste kaugushüpe, kus Ksenija Balta kõrval on stardis maailma naiste mitmevõistlust valitsev Carolina Klüft.

Balta järgmine start on planeeritud 6. veebruariks, kui Tallinna Spordihallis toimub BIG Kuldliiga teine talvine etapp. Marek Niidu plaanide järgi osaleb ta pärast Stuttgarti Eesti talvistel meistrivõistlustel 10. ja 11. veebruaril. Eesmärgiks on kvalifitseeruda 2007. aasta sise-EM-ile 60 m jooksus, sest 200 m distantsi Birminghamis kavas ei ole. 60 m jooksu vormi kontrollib ja hindab Marek Niit ka 14. veebruaril toimuval kergejõustiku õhtuvõistlusel Kurssaare Gala 2007.

Eesti esimaratoonari Loskutovi tuevaim konkurent Beppu-Oita Mainichi maratonil on Joseph Riri Keeniast, kelle tippmark 2:06.49 pärineb 2004. aasta Berliini maratonilt. 

SPORTNET

Viimased artiklid

Scroll to top