Kettaheitjad Aleksander Tammert ja Margus Hunt sõidavad järgmisel nädalal treeninglaagrisse Lõuna-Aafrika Vabariiki. Ärasõidueelne pressiüritus ajakirjanikele toimub esmaspäeval, 5. veebruaril kell 14 Radisson SAS hotelli 24. korruse katusekohvikus Lounge 24. Pressiüritusel annavad Tammert ja Hunt ülevaate senisest ettevalmistusest ja tutvustavad treeninglaagritega seotud plaane. Tammert ja Hunt viibivad treeninglaagris LAV-is veebruari algusest kuni märtsi keskpaigani. Juba märtsi lõpus sõidavad kettamehed laagrisse USA-sse, kust naasevad mai alguses.

Margus Hundi eelseisva hooaja peamine eesmärk on medalivõit U-23 vanuseklassi EM-võistlustelt. Aleksander Tammert jäi soovide väljaütlemisel napisõnaliseks. "Eesmärk on treenida korralikult ja saavutada hooaja lõpuks hea heitevorm," ütles Tammert. "Samal ajal on oluline ka tervis, et saaks probleemideta alustada viimast ettevalmistustsüklit enne Pekingi olümpiat."

Tammert lisas, et LAV-i laager peab andma ülevaate seniste treeningute efektiivsusest. "Oleme juba pikka aega koos Margusega jõutreeningutele pihta andnud ja koduhallides võrku visanud, nüüd tahaks staadionil näha, kui tõhusad senised treeningud on olnud," rääkis Tammert. "Samuti annab soojas kliimas harjutamine võimaluse tõsta heitekindlust ja lihvida tehnikat ning näha, kas ollakse õigel teel."

Tammert on treeninud läbi talve koos Hundiga ning arvas, et noorema kolleegi püüdlustes on nähtavat edasiminekut. "Marguse talvised tree ningud osutasid selgele soovile saada tippkettaheitjaks," märkis Tammert tunnustavalt. Pressiürituse raames sõlmitakse toetusleping Margus Hundi, Aleksander
Tammerti ja StoraEnso Mets AS-i vahel.

Reedel, 2. veebruaril 34. sünnipäeva tähistav Tammert on 2004. aasta OM-i ja 2006. aasta EM-i pronks, osalenud kolmedel olümpiamängudel. Mehe isiklik tippmark on eelmisel aastal heidetud 70.82. 19-aastane Margus Hunt tuli eelmisel aastal juunioride maailmameistriks kettaheites ja kuulitõukes. Seejuures parandas ta kettaheites kolm korda maailmarekordit, püstitades uueks tipptulemuseks 67.32. 2003. aastal sai Hunt kuldmedali Euroopa noorte olümpiapäevadel, 2005. aastal juunioride EM-võistlustel.

SPORTNET

Viimased artiklid

Scroll to top