Selgunud on viisteist Tartu tippsportlast, kelle vahel läheb jagamisele selle aasta linnaeelarvest ette nähtud 500 000 krooni, et meie olümpialootused saaksid parendada oma treeningu- ja võistlustingimusi, kirjutab Tartu Postimees.

40 000 krooni saavad sportlased, kel on tänase seisuga täidetud olümpianorm. Need on kergejõustiklased Mirjam Liimask ja Tarmo Jallai, sulgpallur Kati Tolmoff, jalgratturid Grete Treier ja Andrus Aug, võrkpallurid Kristjan Kais ja Rivo Vesik ning jahilaskur Urmas Saaliste.

22 000 krooniga toetab Tartu linn sportlasi, kes on küll kantud olümpiakandidaatide nimekirja, aga pole veel täitnud olümpianormi: kergejõustiklane Vera Baranova, aerutajad Peeter Becker ja Tarmo Tootsi, vehkleja Olga Aleksejeva ning suusatajad Kaspar Kokk, Peeter Kümmel ja Aivar Rehemaa.

Sporditeenistuse juhataja Veljo Lamp ütles, et sportlased ei saa kogu toetussummat korraga kätte – see makstakse aasta jooksul välja neljas osas. Tema sõnul saabus sel aastal 19 taotlust, mida oli oodatust rohkem. Noored sportlased saavad raha andekate noorsportlaste fondist, mis on samuti pool miljonit krooni. Kelle vahel see summa jagatakse, selgub veebruari alguses.

SPORTNET

Viimased artiklid

Scroll to top