Ateena olümpiamängude eel dopingukontrollist eemale hoidnud Kreeka sprinterite Kostas Kenterise ja Katerina Thanou kohtuasi lükkus edasi 24. septembrini, teatab PM Online. Ateena olümpia eel veetsid mõlemad sprinterid neli päeva haiglas ja väitsid, et nad said mootorrattaga tehtud õnnetuses viga. Sportlasi süüdistatakse aga selles, et nad lavastasid õnnetuse ja julgustasid arste, et nood kirjutaks neile võltstõendeid.

Kreeka kergejõustikuliit otsustas 2005. aasta märtsis, et sportlased ei ole süüdi, kuid Rahvusvaheline Kergejõustikuliit ei olnud kreeklaste otsusega nõus ja määras neile kaks aastat kestva võistluskeelu. Samuti peab veel toimuma kohtuasi, sest arstid väitsid, et mootorrattaga tehtud õnnetuses sai viga Kenterise pea ning Thanou vigastas kõhtu ja jalga. Kohtuarst selliseid vigastusi aga ei tuvastanud.

Kohtu all on ka nende treener Christos Tzekos, keda süüdistatakse keelatud ainete sisseveos, omamises ja vahendamises. Kenteris sai 2000. aasta olümpial 200 meetri jooksus kuldmedali ja Thanou võitis 100 meetri jooksus hõbeda.

SPORTNET

Viimased artiklid

Scroll to top