Maailma Antidopinguagentuuri WADA juht Richard Pound on mures, kuna Saksamaa antidopingualane tegevus on puudulik, vahendab PM Online. Telekanali ARD dokumentaalfilmi järgi ei saanud dopingukütid kätte 250 sportlast, tegemata 400 üllatustesti. 

«Isegi kui see number oleks poole väiksem, peab Saksa testimissüsteemi pärast olema mures,» rääkis Pound täna Lausanne'is toimunud sümpoosionil. WADA ootab Saksamaa antidopingukomisjonilt jaanuari lõpuks kirjalikku seletust. Dokumentaalfilmi järgi on testimist vältinud sportlased pääsenud karistusteta. Ka dopingutestidest korduvalt eemale jäänud sportlasi pole nuheldud. Kõige enam on dopinguküttide käeulatusest välja jäänud kergejõustiklasi ja jalgrattureid.     

Saksa antidopinguseaduste järgi saab esimest korda dopinguproovi andmisest eemale hoidnud sportlane hoiatuse. Teine dopingutesti vältimine toob kaasa kolmekuulise, kolmas juba  12-kuulise ja neljas selline juhtum kaheaastase võistluskeelu. WADA kavatseb teste vältivatele sportlastele määratavate karistuste ühtlustamist arutada novembris Madridis toimuval kongressil. 

Pound on olnud WADA juht alates organisatsiooni loomisest aastal 1999. Selle aasta lõpus peab ta ameti maha panema. Tema võimalike järglastena on mainitud muu hulgas Prantsusmaa spordiministrit Jean-Francois Lamouri ja Venemaa jäähokilegendi Vjatðeslav Fetissovit. «Olen väga õnnelik selle üle, kuidas WADA on arenenud. Palju ülesandeid ootab aga veel ees,» ütles Pound.

SPORTNET 

Viimased artiklid

Scroll to top