Teisipäeval, 23. jaanuaril käivitub Lasnamäe kergejõustikuhallis koduse kergejõustiku võistlussari BIG Kuldliiga. Publikul on põhjust kohale tulla, sest võistlustulle asub suur osa Eesti paremikust ja hulgaliselt naaberriikide sportlasi. Oodata on nii uusi rekordeid kui Euroopa sisemeistrivõistluste esimesi normitäitmisi.

Suurima tähelepanu osaliseks saab eeldatavasti 2006. aasta Eesti parim naiskergejõustiklane Ksenija Balta (pildil), kes lööb kaasa 60 m jooksus ja kaugushüppes. Rekorditerohke välishooaja järel on Ksenijalt põhjust loota ka Eesti siserekordite purustamist. 60 m jooksus kuulub rekord 2005. aastast 7,30 sekundiga Katrin Käärtile. Kaugushüppes on Anu Kaljuranna tulemus 6.61 püsinud Eesti siserekordina juba üle 20 aasta! Rekordinumbrite poole aitavad Ksenijal püüelda 60 m jooksus kolmikhüppe juunioride maailmameister Kaire Leibak ja kaugushüppes lätlanna Jesenija Volþankina (isiklik rekord 6.54).

200 m jooksus on stardis juunioride selle ala maailmameister Marek Niit ja Henri Sool, kes üritavad sprintida uue Eesti siserekordi. Eelmisest hooajast kuulub rekord 21,23 sekundiga Marek Niidule. Eesti meestele pakub konkurentsi 19-kordne Leedu kiirjooksumeister Raimondas Turla. Naiste samal alal on favoriidid äsja treeninglaagrist naasnud tartlanna Maris Mägi ja mitmevõistleja Ebe Reier.

Meeste kõrgushüppes tuleb põnev duell Eestis viimastel aastatel valitsenud Marko Aleksejevi ja lätlase Normunds Pupolsi vahel. Naiste samal alal üritavad rekordkõrgusi Anna Iljuðtðenko ja Kristel Lääts, kellele pakuvad konkurentsi Ateena olümpiahõbe seitsmevõistluses Austra Skujyte Leedust ja lätlanna Natalja Cakova (isiklik rekord 1.86).

Leedulannast OM-hõbe Skujyte tuleb starti ka 60 m tõkkesprindis, kus teeb avastardi ka Eesti rekordi (8,20) valdaja Mirjam Liimask. Uus rekord tähendaks Mirjamile ka Euroopa sisemeistrivõistluste normi täitmist. Kolmikhüppes on oodata põnevat duelli Venemaa esindaja Dmitri Abramovi ja Jaanus Suvi vahel. Kuulitõukes lubas kahekordne juunioride maailmameister Margus Hunt ´selja prügiseks¡ teha nii mõnelgi kuulimehel.

Kõrgetasemelised tulevad 800 m jooksud. Meestest on kohal Leedu rekordi (1.46,64) omanik Mindaugas Norbutas ja kogu Eesti paremik. Naistest on esikohapretendendid kuni möödunud nädalavahetuseni maailma edetabelit juhtinud Olesja Tjurina Venemaalt, leedulanna Rasa Drazdauskaite ja kodupubliku ees jooksev Maria Sahharova.

Pilet pealtvaatajaile maksab vaid 25 krooni. Piletituluga toetatakse Põlvamaa Tilsi lastekodulaste spordipäeva läbiviimist. Piletid osalevad ka loosimisel, kus sisehooaja peavõiduks reis soojale maale.

BIG Kuldliiga avaetapp Lasnamäe Kergejõustikuhallis algab 23. jaanuaril kell 16.40.

Informatsiooni ja pilte võistlustest saab vaadata kodulehelt www.bigkuldliiga.ee.

 SPORTNET

Viimased artiklid

Scroll to top