Kultuuriministeerium ootab Eesti Vabariigi kultuuri-  ja spordipreemiate kandidaate kuni järgmise kolmapäeva, 10. jaanuarini 2007. Kultuuri elutööpreemiad määratakse füüsilisele isikule pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest ning viis preemiat antakse 2006. aastal avalikkuseni jõudnud väljapaistvate tööde eest.
 
Riigikogus on praegu menetluses Riigi kultuuripreemiate ja kultuuristipendiumide muuutmise seaduse eelnõu, mille vastuvõtmisel suurenevad kultuuri elutööpreemiad seniselt 300 000 kroonilt 600 000 kroonini ning aastas eraldatakse senise kahe asemel kolm elutööpreemiat. Aastapreemia suuruseks jääb 150 000 krooni.
 
Kultuuripreemiate kandidaatide esitamise õigus on loomeliitudel ja teistel juriidilistel isikutel, kelle põhikirjas on sätestatud kultuuri- ja haridusalane tegevus, preemia senistel laureaatidel ning kohalikel omavalitsustel. Riiklikud spordipreemiad määratakse väljapaistvate sportlike saavutuste eest – kaks 600 000 krooni suurust preemiat määratakse elutöö eest ning viis isikut saab 150 000-kroonise aastapreemia.
 
Spordipreemiate kandidaate saavad esitada spordiorganisatsioonid, ministeeriumid, maavalitsused, kohalikud omavalitsused ning juriidilised isikud ja asutused, kelle põhikirjas või põhimääruses on sätestatud spordialane tegevus.
 
Riik annab kultuuri ja spordi elutööpreemiaid välja üks kord aastas. Eelmisel aastal said kultuuri elutööpreemia kirjanik Jaan Kross ja skulptor Jaak Soans. Spordi elutööpreemia pälvisid vehkleja Svetlana Lozovaja-Tðirkova ja judotreener Andres Lutsar.

SPORTNET

Viimased artiklid

Scroll to top