Eesti meeskonna lootused kolmandat aastat järjest kümnevõistluses Euroopa karikas võita sai otsa pärast seda, kui Andres Raja ei suutnud Arles'is kaheksandal alal teivashüppes algkõrgust ületada. Proovihüpetel ei saanud Raja sammu klappima, kuid otsustas ikkagi algkõrguseks valida 4.20. Kõik kolm üritust ebaõnnestusid. Ehkki kümne ala punktide pärast on nüüd võistlema jäänud vaid kaks eestlast, Mikk Pahapill ja Madis Kallas, siis Superliigast välja kukkumine Eestit vähemalt esialgu ei ähvarda

Pahapillil jäid teivashüppepaigast samuti loodetud punktid saamata. 4.30 ja 4.50 ületas ta küll paraja varuga, kuid järgmine kõrgus 4.70 jäi kolmel katsel alistamata. Kaheksa alaga on Pahapillil nüüd 6617 punkti ning isikliku rekordi graafikule kaotab ta 93 punktiga.

Ksenja Baltal jäi seitsmevõistluse odaviskes parimaks avakatsel saavutatud 34.58. Punkte on Baltal 5220 ehk 319 rohkem kui isikliku rekordi püstitamisel mullu. Et ületada Larissa Netðeporukile kuuluv Eesti rekord 6215 punkti, tuleks tal 800 m läbida 2.07,97-ga. Eesti kõigi aegade edetabelis teiseks tõusmiseks piisaks ajast 2.12. Seitsmevõistluse viimane ala algab Eesti aja järgi kell 18.15.

Sportnet.ee

Viimased artiklid

Scroll to top