Kümnevõistluse EK-võistluste Superliiga jõuproovil Arles'is sai Mikk Pahapill kaugushüppe teisel katsel kirja 7.81 ja püstitas uue isikliku rekordi. 100 m jooksus meie meestest kõige kehvem olnud Pahapill pidi enne kaugushüpet üle elama ärevaid hetki, kui proovihüppe aja üks kohtunik täiel hool liikuvale eestlasele ette astus. Kokkupõrge oli vältimatu ning Pahapill kukkus valusalt vasakule õlale. Võistluse avakatse lõppes üleastumisega, kuid teisel tuli ilus tulemus. Isikliku rekordi püstitamisel mullusel Superliiga võistlusel Poolas oli Pahapillil kahe alaga koos 1722 punkti, nüüd on punkte 98 võrra rohkem ehk 1820. 

Närvikõdi tegi meeskonnale ja poolehoidjatele Kristjan Rahnu, kes ei saanud esimesel kahel katsel tulemust kirja. Kolmanda katse järel näitasid kohtunikud Rahnule esialgu samuti üleastumist, kuid Eesti Kergejõustikuliidu presidendi Erich Teigamägi otsustav tegutsemine viis selleni, et kohtunikud tunnistasid oma eksimust (üleastumise märki näidati pakul hoopis sellel kohal, kuhu Rahnu oma jalga ei toetanud!) ning eestlase tulemus siiski mõõdeti - 7.42.

Lõplikult peab selle kinnitama siiski võistluste þürii, kellele Eesti delegatsioon ametliku protesti esitas. Kui tulemus ikkagi jõusse jääb, on Rahnul kahe alaga koos 1885 punkti ehk 65 rohkem kui Pahapillil. Rahnu jätkamine on siiski kahtluse all veel teiselgi põhjusel - kaugushüppes vigastas mees reielihast. Koondise arsti Mihkel Mardna sõnul tundis Rahnu 100 m jooksu finiðis pinget parama jala reie kakspealihase ülemises osas. Kõndides tekkis kramp, mis ei lubanud ka korralikult kaugust hüpata. Tohtri sõnul esialgne diagnoos lihaserebendit ei tuvastanud, pigem oli tegemist spasmiga. Mardna arvates võib Rahnu kuuli tõugata ning pärast seda otsustatakse, kas tasub jätkata või mitte. 

Teises võistluspaigas oli eestlased kaks paremat. Andres Raja sai kirja 7.53 (+2,2 m/s) ja Madis Kallas 7.47 (+2,1 m/s). Igal juhul peaks Eesti meeskond võistlust juhtima jääma ka pärast teist ala.

Sportnet.ee

Viimased artiklid

Scroll to top