2. ja 3. juulil selgitatakse Rakveres Eesti meistrid juunioride ja noorsoo vanuseklassis. Oma osalemisest on teatanud 348 sportlast 43 klubist. Nimekamatest kergeatleetidest astuvad noorsoo vanuseklassis võistlustulle kümnevõistlejad Krister Altosaar Kuusalu Spordiklubist, kes osaleb 110 m tõkkejooksus, heidab ketast ning teeb kaasa ka kõrgus- ja teivashüppes; Mikk-Mihkel Arro Rakvere Kergejõustikuklubist ViKe; hiljuti Haapsalus Eesti meistriks tulnud Tarmo Riitmuru (Viljandi Kergejõustikuselts Sakala), kes jookseb 100 m ja 200 m ning võistleb ka teivashüppes ning Gerri Pärson (SK Leksi 44), kes viskab oda ja hüppab kaugust. 100 m jooksu starti tuleb ka Rene Oruman.

Naistest osaleb noorsoo vanuseklassis kaugus- ja kolmikhüppes Veera Baranova (EPMÜ SK), kes on kolmikhüppes lunastanud endale Göteborgi EM pileti (sellel hooajal hüpanud 14.06, norm 13.65). Kõrgushüppes võistleb Anna Iljuðtðenko (TÜ ASK), kel samuti EM-i norm (1.89) täpselt täidetud.

Juunioride vanuseklassis astuvad üles kuus tänavuse juunioride MM-i normi täitnud sportlast. Meestest on need maailma juunioride hooaja edetabeli juht Margus Hunt (KJS Sakala), kes võistleb kolmel heitealal nagu Pekingiski - kuulitõukes, kettaheites ja vasaraheites; Taavi Liiv (Võru KJK Lõunalõvi)  tuleb 100 m ja 200 m jooksu starti; Aarne Nirk (Tartu SS Kalev) jookseb 400 m tõkkeid; kümnevõistleja Aigar Kukele (Tartu SS Kalev) saame kaasa elada kolmel hüppealal  - teivashüppes, kaugushüppes ja kolmikhüppes.

Naistest on Maris Mägi (TÜ ASK)  täitnud normi nii 400 m tõketega kui ka tõketeta jooksus ning Rakveres osaleb ta 100 m ja 200 m jooksus ning 400 m tõkkejooksus. Kolmikhüppes endale Pekingi-pääsme välja teeninud Kaire Leibak (Tartu SS Kalev) hüppab Rakveres kaugust. Lisaks esinevad veel sisehooajal 1.90 kõrgust hüpanud Viktoria Leks (KSK Alem), Kristina Ulitina (Tallinna SS Kalev) teivashüppes ja 100 m tõkkejooksus, Raine Kuningas (Pärnu SS Kalev KJK) kuulitõukes ja odaviskes ning Vera Duman (Tallinna SS Kalev) 400 m ja  800 m jooksus ning 400 m tõkkejooksus.
 
Võistluste avamine on pühapäeval, 2. juulil kell 12.45 Rakvere staadionil, teine võistluspäev algab esmaspäeval kell 11. Ajakava saab näha võistluste kalendrist, "tooreid" tulemusi saab vaadata siit.

Sportnet.ee

Viimased artiklid

Scroll to top