27.juunil Ateenas toimunud Rahvusvahelise Koolispordi Liidu kongress valis oma juhatusse Eesti Koolispordi Liidu presidendi, kahekordse olumpiavõitja Erika  Salumäe. Rahvusvaheline Koolispordi Liit (ISF) on  organisatsioon, kes ühendab endas 63 riigi koolispordi organisatsiooni üle maailma ja kelle tegevuse eeesmargiks  on arendada riikidevahelist koolisportlikku tegevust võistluste ning erinevate sportlike ürituste näol.

Kuulumine Rahvusvahelise Koolispordi juhatusse annab Erika Salumäele ja Eesti Koolispordi Liidule suure tunnustuse ja võimaluse arendada koolisporti ka rahvusvahelisel tasemel. Kahekordne olumpiavõitja näitas valimistel teist tulemust, mis tahendab suurt usaldust hääletusel osalenud 43 riigi poolt.  

Samal ajal toimub Kreekas ka ülemaailmne koolispordi Gymnasiaad 2006, kus osalevad 47 riigi koolinoored , kes võistlevad ujumises, kergejõustikus ning sport- ja iluvõimlemises. Eestit esindavad meie parimad noored ujujad ja kergejõustiklased, kokku 17 sporlast.

Täna alustasid ujujad, kes saavutasid rida isiklikke rekordeid. Sten Indriksoni 200 m seliliujumise aeg 2.15,23 andis kõrges konkurentsis 20. koha ja Kätlin Tõnning sai 100 m vabaltujumises 1.01,59-ga 27. koha. Kolmapäevaseks parimaks saavutuseks jäi Eesti naiskonna 10. koht 4 x 100 m
vabaltujumises ajaga 4.04,89.

Sportnet.ee

Viimased artiklid

Scroll to top