Täna Tamperes toimuval kergejõustikuvõistlusel viskesektorisse astuv odaviske valitsev maailmameister Andrus Värnik (pildil) andis YLE-le antud intervjuus teada, et oleks pettunud, kui ta täna Tamperes uut Eesti rekordit ei püstita. "Tunnen, et olen väga heas vormis ja talvel muret teinud jalavigastus on samuti taandunud," lausus Värnik, kes varem Tamperes võistelnud pole. Tema nimel olev Eesti rekordtulemus 87.83 on visatud 19. augustil 2003 Valga staadionil.

"Loodan, et Soome publik ei ole minu peale pahane, kuna võitsin eelmisel aastal Helsingis MM-kulla ja rikkusin Tero Pitkamäki peopäeva," meenutas Värnik oma viimast kordaminekut põhjanaabrite juures toimunud jõuproovil.

Värnik on sel aastal võistlenud ühel korral - 22. mail Rakveres sai ta kirja 84.85. Eelmisel reedel Oslos toimunud Kuldse liiga avavõistlusest ta loobus. "Minule ei sobi erinevalt mõnest teisest odaviskajast nädalas neli võistlust teha. Käesoleval hooajal kavatsen osaleda vähemalt kahel Kuldse liiga osavõistlusel ja siis tõsiselt võidu nimel konkureerida," lausus Värnik.

Oslo odaviskevõistluse võitis kodupubliku ees tegutsenud Andreas Thorkildsen hooaja tippmarki tähistanud 91.59-ga. Värniku sõnul on hooaja alguse tulemused olnud üllatavalt head. "Need on minu jaoks üllatus. Eriti 90 meetri piiri ületamine lätlase Vadims Vasilevskise poolt. Göteborgi EM-võistluste finaalis võib kulla võitmiseks vaja minna isegi 93-94 meetri pikkust viset," pakkus Värnik.

YLE

Sportnet.ee

Viimased artiklid

Scroll to top