Etiooplane Kenenisa Bekele võitis viiendat aastat järjest krossijooksu MM-võistlustel mõlemad meeste distantsid. Laupäeval oli 23-aastane jooksja Fukuokas esimesena lõpetanud lühikese distantsi, pühapäeval jäi ta löömatuks ka 12 km pikkusel trassil. Bekele võiduaeg oli  35.40, kolme sekundiga kaotas kaasmaalane Sileshi Sihine ja nelja sekundiga Martin Irungu Mathathi Keeniast. Esikümnesse mahtusid vaid Etioopia, Keenia ja Eritrea jooksjad.

Pärast võitu teatas oma kümnenda täiskasvanute krossikullani jõudnud Bekele, et ei kavatse enam krossijooksu MM-idel osaleda ja pakub võimaluse esikohani jõuda oma noorematel kaasmaalastel.

Etioopia tegi täiskasvanute hulgas puhta töö, sest naiste lühemal distantsil oli võitja Gelete Burika Bati 12.51-ga. Laupäeval oli naiste pikal rajal esikoha saanud Tirunseh Dibaba. Kaks sekundit Batist hiljem lõpetas Priscah Ngetich Keeniastja kolm sekundit pärast võitjat etiooplanna Meselech Melkamu. Sarnaselt pikale distantsile sai neljanda koha Benita Johnson Austraaliast.

Sportnet.ee

Foto: www.iaaf.org Getty Images

Viimased artiklid

Scroll to top