Eelmisel reedel kuulutati pidulikul koosviibimisel restoranis Paide välja 2006. aasta parimad Järvamaa sportlased ja sporditegelased.

Edukamad valiti välja Järvamaa Omavalitsuste Liidu ja Järvamaa Spordiliidu ühiselt korraldatud konkursiga, kus maakonna spordiklubidel ja –organisatsioonidel oli võimalus koostada oma pingerida. Kokku hindas kandidaate 38 klubi.

Parima naissportlase tiitlile oli esitatud 15 kandidaati. Nende seast valiti omakorda välja viis, kellest parimaks osutus kultuuri- ja spordiklubi Alem kergejõustiklane Viktoria Leks. Sel aastal võistleb Leks Tallinna Audentese spordiklubi värvides, sest treenib ja õpib pealinnas. Tema 2006. aasta parimateks tulemusteks olid Eesti meistritiitel ja seitsmes koht Pekingi juunioride maailmameistrivõistlustel kõrgushüppes. ¥Jäin eelmise hooajaga rahule, kuigi aasta lõpus lootsin püstitada uue isikliku rekordi. Uuel aastal üritan seda viga parandada,¡ rääkis Leks. Viie parema hulka mahtusid veel kergejõustiklane Grit Ðadeiko, kabetaja Piret Viirma, laskur Liis Koger ja orienteeruja Siiri Poopuu.

Mõlemad noortepreemiad Türile

Maakonna meessportlaste hulgas oli üles antud koguni 38 kandidaati, kellest parimaks tunnistati Paide trialeet Ain-Alar Juhanson. Talle järgnesid maadleja Neeme Jaanson, jõutõstja Margus Silbaum, laskur Tormis Saar, sumomaadleja Madis Õunapuu, orienteeruja Kristjan Trossmann, kergejõustiklane Jaanus Suvim suusaorienteeruja Raiko Kaasiku, sangpommitõstja Kalle Puss ning maadleje Raido Jalas.

Parimad sportlased selgitati ka noorte hulgas. Edukaimaks neiuks osutus Grit Ðadeiko, kes edestas konkurente 70 punktiga. Kergejõustiklase suuremad saavutused 2006. aastal olid ülemaailmsete koolispordiliidu meistrivõistluste tõkkejooksu teine koht, Baltimaade talvise ja suvise 100 meetri jooksu, kaugushüppe ja tõkkejooksu esikohad. Samuti krooniti ta Eesti noorte meistriks nii 100 meetri jooksus kui ka kaugushüppes. Ðadeikole järgnesid korvpallur Marit Maaring, kergejõustiklane Britta Jäärats, orienteerujad Sigrid Ruul ja ilurulluisutaja Gerli Marmor.

Järvamaa parimaks noormeheks valiti Mikko Vanaisak. Klubi Järvamaa Matimehed sportlane hiilgas Eesti meistrivõistlustel esikohaga vabamaadluses. Teise koha saavutas ta Eesti noorte meistrivõistlustel ning kolmanda koha Eesti juunioride meistrivõistlustel. Vanaisak edestas tõstjat Leho Penti, vabamaadlejat Toomas Tammikut, võrkpallur Virko Vantsit ning laskurit Meelis Kiiska.

Valik osutus raskeks

Parima võistkonna tiitlile oli pretendente kolmteist. Tiitliomanikuks tunnistati Järvamaa Kabeklubi võistkond. Neile järgnesid Väätsa/Türi võrkpallimeeskond ja orienteerumisklubi JOKA meeskond.

Sportlaste kõrval anti preemiad ka spordiedendajale, aasta kehalise kasvatuse õpetajale ning elutöö auhind. Need laureaadid selgitati välja ühiskomisjoni otsusel konkursi ajal laekunud taotluste põhjal. Spordiedendaja preemia pälvis Väätsa tervisekompleksi juhataja Tiit Kavak. Ta on ka spordiklubi Väätsa esimees ning Väätsa/Türi võrkpallimeeskonna treener-mänedþer. Aasta kehalise kasvatuse õpetaja tiitli sai Koigi Põhikoolis töötav Liidia Mäeveer.

Kõige väärikama tiitli – elutöö preemia – pälvis Enn Sõmer. Sõmer on aastakümneid Paides autotranspordibaasi spordielu korraldanud, Paide-Türi rahvajooksu korraldajate hulka kuulunud, suusaradade eest hoolitsenud ning viimastel aastatel Järvamaa võrkpalliveteranide tegevusi läbi viinud. Komisjoni valik elutöö preemia määramisel ei olnud sugugi lihtne, sest teise kandidaadina oli esitatud Vaike Lüütsepp. Korvpallurina alustanud Lüütsepp kuulus Eesti koondisse ja tegutses hiljem Paide spordikoolis ja Türil korvpallitreenerina. Korvpalli mängimise on ta lõpetanud, kuid võrkpallis kaitseb ta Türi linna ja valla au siiani.

Laura Rahe, Türi Rahvaleht

Viimased artiklid

Scroll to top