Oktoobrikuu esimesel päeval toimunud Paide-Türi rahvajooks sai teoks juba kahekümne viiendat korda, tuues kokku jooksuhuvilisi üle kogu Eesti. Hoolimata pühapäeva hommikul valitsenud sügisesest niiskest ilmast panid erinevatel jooksudistantsidel oma võimed proovile 1074 osalejat. Rajal kohtas nii professionaalseid jooksjaid, kui ka lihtsalt pühapäevasörkijaid, sekke ka paras hulk kepikõndijaid.

Juubelijooksu korraldajad olid osalema kutsunud ka kuulsused, kellele pikamaajooks just igapäevaseks katsumuseks pole. Kuigi välja oli reklaamitud Andrus Värniku osavõtt, siis paljude meelehärmiks eesti parim odaviskaja viimasel hetkel siiski loobus. See-eest läbis Kirna-Türi distantsi vapralt korvpallur Rauno Pehka.

Jooksurajal võis näha mitmeid varasemate aastate võitjaid: 1982. aastal esimese Paide-Türi rahvajooksu võitjaid Viljo Emajõe ja Aili Popova-Siht, osales ka naiste arvestuses jooksu viiel korral võitnud Tiina Idavain. Samuti suudeti Hispaaniast kõledasse Eesti kliimasse jooksma meelitada Jane Salumäe, kes viimati osales rahvajooksul 1991. aastal.

Jooksu üldvõitjaks osutus Vjatðeslav Koðelev, kes varem on Paide-Türi distantsi võitnud kolmel korral.

KOMMENTAAR, Jane Salumäe

Tulin Paide-Türi rahvajooksule korraldajate kutsel hea meelega, kuigi vabade päevadega mul just priisata pole. Kogu üritusega olen rahul. Olen nüüdseks tippspordist loobunud, see andis ka jooksudistantsil tunda. Kõige raskem tundus Kirna mäe tõus, seal tuli ikka kõvasti pingutada. Viimati osalesin rahvajooksul 1991. aastal, siis tundus jooksumaa nii lühike. Kas osalen ka viie aasta pärast toimuval jooksul, ei hakka parem lubama.

Türi Rahvaleht

Viimased artiklid

Scroll to top