Mullu taotlesime Türi linna 80. aastapäeva auks vabariiklikku BIG kuldliiga ühte etappi. Esialgu anti see Kärdlale, aga promotöö maksab ka midagi. Kergejõustikuliidu uus juhatus andis Kärdla etapi lõpuks meie korraldada. Selline võistlus sobib meile hästi, sest osavõtjaid on vähe, aga kavas olevatel aladel on kohal absoluutne Eesti tipp.

Vabariiklikku kahepäevast võistlust ei anta meile korraldada enne, kui on olemas varjualusega tribüün ja vajalikud ruumid. Mullu staadionil toimunud vabariiklikud võistlused õnnestusid igati, mis oli meile heaks reklaamiks, ja sellepärast tahavad võistlejad Türile tulla.

Samas harjutasid meie staadionil enne Helsingi maailmameistrivõistlusi Aleksander Tammert, Mikk Pahapill ja veel mitu tippu. Ka nende toetus kaalus selle üles, et nüüd 21. juunil kell 17 toimub meie staadionil kõrgetasemeline võistlus Eesti paremiku osavõtul. Näeme kindlasti jätkuvat vastasseisu Gerd Kanteri ja Aleksander Tammerti vahel. Andrus Värnik tahab oda lennutada Eesti rekordi tähisest kaugemale.

Meie maakonna kergejõustiklastest peaksid osalema Eesti naiste kõrgushüpperekordit korranud Viktoria Leks ja mitu aastat Eesti tipus olev kolmikhüppaja Jaanus Suvi. Talvel julges kõrgushüppes hea arengu teinud Tarmo Saar vastu hakata Marko Aleksejevile. Sellepärast ootame temalt head võistlemist.

Loomulikult on kohal meie noorte paremik eesotsas hiljuti Rakveres kaugust 6.15 (küll lubatust suurema tuulega hüpanud) Grit Ðadeiko. Samuti noortekoondislased heitja-tõukaja Britta Jäärats, kolmikhüppaja Taniel Tegelmann ja veel mitu paremat noort.

Kas tasub õhtut kergejõustikule raisata ja 21. juunil staadionile tulla? Kindlasti, sest maailmanimedega tippkergejõustik tuuakse ju otse meie õuele. Millal järgmine selline võimalus tuleb, ei tea keegi. Lisaks toimub staadionil veel muudki põnevat ja õhtusele Kihli krossivõistlusele jõuab minna pärast Kanteri-Tammerti duelli ka veel.

Leonhard Soom, Türi Rahvaleht

Viimased artiklid

Scroll to top