Kaunis sügisilmas tulid linnavõimla juurde võidu jooksma 8-11-aastased poisid ja tüdrukud. Jooks toimub juba mitmendat korda ja nii olid kohal lisaks varasematele auhinnasaajatele ka uued taotlejad.

Seekord tuli joosta võidu paarilisega kolmes eriharjutuses, mille kohapunktide liitmine selgitas üldparemuse. Järvala noorkohtunikud pidid kohtuniku rolliga hakkama saama ja suures osas läks see ka neil korda.

Ja kui suvel vabariigis silma paistnud noorjärvalased eesotsas Grit ?adeikoga medaleid rinda panema hakkasid, selgus, et kõige noorematest, 8-aastastest poistest, väljus võitjana Türi Majandusgümnaasiumi poiss Martin Kaschan Türi Gümnaasiumi poisi Allar Jürioja ja koolikaaslase Franz Murula ees. Tüdrukutest võitis mullune kolmas Birgit Ruisu (TG), oma kooliõdede Evelin Väisineni ja Käthlin Pendi ees. 9-aastastest väljus võitjana mullune teine David Lepik (TMG) gümnaasiumi poiste Keiro Vantsi ja Kaarel Reedla ees.

Sama vanustest tüdrukutest olid medalisaajad uued. Võitis Türi Majandusgümnaasiumi tüdruk Anu Palloson gümnaasiumi tüdrukute Helis Krispini ja Kaari Juhansoni ees. 10-aastastest poistest on gümnaasiumi poiss Kristjan Jäärats võitnud ka mitmel korral varem. Teine oli koolivend Kristen Meister ja kolmas majandusgümnaasiumi poiss Ken Männilaan.

Tüdrukute selles vanuseklassis on konkurents alati tihe olnud, sest siin on palju väga võimekaid koos. Kuid ikka võttis esikoha ka varem võitjaks tulnud Koeru tüdruk Ave Lagenõmm. Teine oli mullune kolmas Andra Viidikas gümnaasiumist ja kolmas mullune teine Grete ?adeiko majandusgümnaasiumist.

11-aastastest poistest võitis juba varem mitmel korral edukas olnud Karl Kiisk gümnaasiumist. Teiseks tuli mullu neljanda koha saanud Marko Oja (TG) Rain Laugi (TG) ees.

Tüdrukutest võitis ka varem võitja olnud gümnaasiumi tüdruk Kadi Klein majandusgümnaasiumi tüdruku Sigrid Ruuli ja Kersti Nigolsi ees.

Türi Gümnaasiumist olid kohal õpetajad ja paljudel lastel ka vanemad. Tundub, et ainult nende toel on sellistel üritustel edu ka tulevikus. Võistluste korralduse poolelt saab kindlasti parandada ka kohtunike tegevust ja sponsorite toetust.

Leonhard Soom, Türi Rahvaleht

Viimased artiklid

Scroll to top