Hoolimata Paide – Türi rahvajooksu vähesest reklaamist, mis pani imestama kultuurkapitali Järvamaa ekspertgruppigi, tuleb üritus juba kolme nädala pärast ligi miljonikroonise auhinnalauaga.


Sel nädalal koos istunud kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp otsustas Paide – Türi rahvajooksu tarvis küsitud 15 000 kroonist anda 10 000 krooni.

Järvamaa ekspertgrupi esimees Ülle Jääger põhjendas, et summat vähendasid nad just selle pärast, et pole näinud rahvajooksu reklaame. «Inimesed peavad ju teadma, millal võistlus tuleb ja millal end registreerida,» selgitas ta. «Sellest pole ma juhtunud lugema ei ajakirjandusest ega kuulma raadiost.»

Lõpetajaid ootab kinkekaart

Jääger märkis, et kavandis oli eelarvesse kirjutatud ka reklaamikulud. «Aga et neid kulutusi pole siiani kuskil näha, võtsimegi summat alla,» lisas ta.

Mittetulundusühingu Paide – Türi Rahvajooks projektijuht Urmas Jõgi ütles, et suurem reklaamikampaania algab selle nädala lõpul.

Etteheiteid ta Järvamaa ekspertgrupile teha ei tahtnud. «Alati on keegi, kes ei ole piisavalt kuulnud,» märkis ta.

Jõgi lausus, et need, kes on aastaid jooksmas käinud, teavad ilma reklaamitagi, et rahvajooks on oktoobri esimesel nädalavahetusel. «Neile, kes tulevad emotsiooni ajel, olekski see kolm nädalat enne sobilik piir, kus jõulist reklaamikampaaniat alustada,» selgitas ta.

Jõgi meelest osaleda tasub. Tänavu on eriti suur auhinnafond, mille väärtus ulatub miljoni krooni piirimaile.

Finiðisse jõudjaid ootab osalejamedal ning Kati spordi– ja teksapoe 500kroonine ostukupong, mida saab kasutada alates 2000kroonisest ostust.

Jõgi sõnas, et tänavu on ka vanuseklasse juures, et auhinnasaajate ring oleks võimalikult suur. Põhidistantsil selguvad parimad kuues vanuseklassis ja Kirnast alustajatest neljas klassis. «Tänavu tahame tagasi tuua kostümeeritud gruppide jooksmise väärtustamise ja anda kõikidele kostümeeritud gruppidele midagi,» ütles ta.

Praegu on Paide – Türi lõigul neli ja Kirna – Türi lõigul kaks auhinnalist vahefiniðit. Jõgi ütles, et neid võib juurde tulla, sest läbirääkimised sponsoritega käivad.

Põhidistantsil on esimene vahefinið 400 meetri ja Kirnast alustajatel on esimene 800 meetri kaugusel.

Osalejad jooksevad kiibiga

Peaauhinnad pole veel päris selged, läbirääkimised kestavad. Jõgi sõnas, et väärtuselt ei jää need kindlasti alla eelmistele aastatele, kui auhindade väärtus oli 10 000 – 15 000 krooni.

Jõgi sõnas, et uus on tänavu elektrooniline ajavõtt ja jooksjatele kinnitatava kiibi abil jõuavad tulemused arvutitabelisse kohe pärast lõpetamist.

Paide – Türi rahvajooksu korraldusmeeskonna liige Ervin Runnel lausus, et nii nagu igal aastal, osaleb ka tänavu nimekaid võistlejaid.

Runnel sõnas, et Vjatseslav Koðalev tuleb kindlasti. Tema on olnud ka rahvajooksu aegade edukaim sportlane: viimase seitsme aasta jooksul on ta neli korda võitnud ja kolm korda olnud teine. «Pean läbirääkimisi, et Pavel Loskutov saaks tulla, siis oleks korralik duell,» lisas Runnel.

Lisaks neile on Runneli ütlust mööda kindlasti tulemas mehi, kes pretendeerivad kohale esikümnes.

Tuntumatest inimestest on Runneli teada lubanud jooksukingad jalga tõmmata luuletaja Contra, kes kutsub osalema Paide – Türi rahvajooksu teemalisel luulevõistlusel.

Rahvajooks

Paide – Türi rahvajooks 7. oktoobril kl 12.

Põhidistants Paide – Türi (13,7 km), lühidistants Kirna – Türi (6,5 km). Viimasel osalevad ka kepikõndijad.

Kuni 23. septembrini on kirjapanek täiskasvanule 90, õppurile ja pensionärile 40 ja lapsele 20 krooni. Hiljem osalemistasu suureneb. Jooksupäeva hommikul tuleb välja käia 250 krooni.

Kirja saab enda panna kõige lihtsamini kodulehel. Vaata www.rahvajooks.ee.

Merili Nikkolo, Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top