Nädalavahetusel toimunud maaspordimängudel osutus parimaks väikemaakonnaks Järvamaa, mis üksikaladel saavutas mitmeid võite.

«Meeletu medalisaak,» juubeldas Järvamaa spordiliidu tegevjuht Piret Maaring. «Kui võitjaid ette lugema hakkaks, siis jääkski neid lugema.»

 
Rohked võidud tõid Järvamaale väikemaakondade (alla 40 000 elaniku) hulgas esikoha. Alla 21 000 elanikuga linnades sai esikoha Türi, väikestest valdadest saavutas hõbedaväärilise koha Imavere.

Mängudel osales noori ja vanu

Mälumängus tuli Türi esikohale, sangpommis ja vabamaadluses teenis meeskondlikult teise koha.

Türilased olid poodiumi kõrgemal astmel veel kergejõustikus, köieveos ja meeste võrkpallis. Orienteerumises sai Türi võistkond neljanda ja jalgrattakrossis kolmanda koha.

«Tänu kuulub Järvamaa sportlaste väga heale esinemisele, tahan neid tänada, et läksime ja võitsime,» sõnas Maaring.

Varasematel võistlustel pole Paide osalenud. Maaring tunnistas, et seekord tuli minna ja võit koju tuua. «Läksime täispanga peale – teine või kolmas koht oleks ka hea olnud, aga eesmärk oli tulla tagasi siiski võitjatena,» tunnistas ta.

Järvamaalt osales mängudel 330 sportlast, nii harrastajaid kui tippsportlasi. Maaring ütles, et osalejate hulgas oli nii 13aastasi noori kui ka 60aastasi veterane.

Kokku osales kõikidest maakondadest üle 3200 sportlase 18 alal. «Eesmärk oli kõikidele midagi pakkuda,» selgitas Maaring.

Kergejõustikus neljal alal esikolmikusse jõudnud Britta Jäärats ütles, et võttis võistlusi üsna kergelt. «Alguses pidin üldse viis ala tegema ja mõtlesin, et ei hakka palju pingutama, et mitte ära väsida,» selgitas ta.

Konkurents oli Jääratsi hinnangul siiski üsna tihe, osavõtjaid palju, mistõttu ajakava läks lõhki ning soojenduseks jäi vähe aega.

Väsimus kippus Britta Jääratsit kimbutama, kuid ta jäi oma tulemustega rahule. «Odaviskes tegin uue isikliku rekordi,» tunnistas ta.

Piret Maaringu ütlust mööda ongi häid tulemusi näidanud sportlased Järvamaa edu võti. «Sportlaste valik võistlustele läks igati täkkesse,» sõnas ta.

Maaring rõhutas Türi linna panust, kus tema hinnangul on tugevad tegijad. «Kahju ainult, et seekord petangi võistkonda kokku ei saadud ning käsipallis osalejaid polnud,» lausus ta.

Võit toob maakonnale tunnustust

Maaspordivõistlused, mida korraldab Eestimaa spordiliit Jõud iga nelja aasta järel, toimuvad uuesti aastal 2011 Rakveres. «Kui Paides valmib uus spordihall ja rajatakse ehk uued väljakudki, siis võiksid 2015. aasta mängud Järvamaal toimuda,» muheles Maaring.

Türi majandusgümnaasiumi direktor Paul Poopuu arvas, et võit on Järvamaa spordile tähiseks. «Maamängudel pole Järvamaa kunagi võidu maitset tunda saanud, juba selle poolest on see võit ääretult tähelepanuväärne,» ütles ta.

Piret Maaring nõustus Poopuuga, et võit oli Järvamaale tähtis sündmus. «See tekitas ühtsustunnet, kui me kõik koos väljakul olime ja tähtsad spordijuhid meile tunnustust avaldasid,» sõnas ta.

Pamela Parts, Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top