Järvamaa kergejõustikutreenerid kontrollisid kasvandike valmisolekut sisehooajaks maakonna seeriavõistlustega, kus mitmekesisel alaharrastusel oli kindel koht.

Kergejõustikutreener Leonhard Soom ütles, et hooaja ettevalmistuse ajal on vastupidavus ja üldfüüsiline areng tähtsad. «Seetõttu lähevadki seeriavõistluse üldarvestusse ühe sprindi, ühe hüppe, ühe tõuke–viske, ühe kestusala ja peale nende veel kolme parima ala tulemuste kohapunktid,» selgitas ta.

Sportlased vajavad treeningutele vaheldust

Soomi hinnangul pole esialgu tähtis, et sprinterid ja hüppajad endast maksimumi välja pigistavad. «Tähtis on üldine vastupidavus ja treenitus hooajaks,» sõnas ta. «Küll edaspidi jõuavad nad oma ala lihvida.»

Neidudest näitas kõige mitmekesisemaid tulemusi sellest aastast Türi majandusgümnaasiumi spordisuuna X klassis õppiv Krisly Viidikas, kes suutis paremikku jõuda nii sprindis, hüpetes, visetes kui ka kestusaladel. «Enamikul kohustuslikest aladest suutsin kirja saada esikohapunktid, vaid kestusalades tuli 800 meetri jooksust teise koha punktid,» selgitas ta.

Viidikas tunnistas, et seeriavõistlused olid treeningutele hea vaheldus. «Saime oma vormist natuke rohkem aimu, sest võistlusolukorras pingutab igaüks ikka rohkem kui trennis,» lausus ta.

Mitmekesisust nõudvad võistlused on Viidikale meelepärased. «Kuigi võistlustel keskendun sprintidele ja hüpetele, püüan treeningutes ühtviisi kõiki alasid teha,» lausus ta. «Meil pole nii, et heitjad ja tõukajad teevad ainult oma alasid ja jooksjad ainult jooksevad.»

Nendel võistlustel valmistas Viidikale kõige suurema üllatuse topispalliviske võit. «Ma ei pea ennast nõrgaks, aga et teistest rohkem viskasin, oli vahva,» sõnas ta.

Üldvõidu püüdsid Viidikale raskemaks teha treeningukaaslased. Lõpuks kogus teise koha jagu punkte kokku Tähti Salla, kolmandaks tuli Liisa Limberg.

Noormeestel läks rebimiseks

Noormeestest näitas ühtlaselt häid tulemusi Paide ühisgümnaasiumis õppiv Mikk Maimann, kuigi tema ülekaal erinevatel aladel polnud nii silmatorkav kui neidudest Krisly Viidikal. Võistluste lõpuks kogus Maimann siiski kõige rohkem punkte ja võitis.

Leonhard Soomi ütlust mööda oli võiduvõimalusi ka Türi majandusgümnaasiumi spordisuuna XI klassi õpilasel Taniel Tegelmannil, kuid paraku ei saanud ta koondise laagri tõttu viimasel osavõistlusel kaasa teha. Kahe eelmise osavõistluse tulemused andsid talle kokkuvõttes teise koha. Kolmas oli Ronald Sookael.

Soomi tähelepanekut mööda oli noormeeste konkurents tihe, sest läbivat liidrit polnud. Nii mõnelegi kujunes saatuslikuks vähem meelepärastest aladest kõrvalejäämine.

Kergejõustiklased jätkavad sisetreeninguid, et olla uuel aastal tiitlivõistlusteks heas vormis.

 
TULEMUSED

Kergejõustiku seeriavõistluste üldine paremusjärjestus

Neiud: I Krisly Viidikas TMG, II Tähti Salla TMG, III Liisa Limberg TMG, IV Grete Ðadeiko TMG, V Liis Salla TMG, VI Andra Viidikas TG.

Noormehed: I Mikk Maimann PÜG, II Taniel Tegelmann TMG, III Ronald Sookael TMG, IV Taavi Unt TG, V Veikko Valang TG, VI Mehis Muri TMG.

Anne Põder, Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top