Eile alustas Paide ühisgümnaasiumi esimeste klasside õpilastega tööd jalgpallitreener Viktor Mets, kel on kavas korraldada pärast õppetunde kolm korda nädalas treeninguid nii poistele kui ka tüdrukutele.

Viktor Mets selgitas, et kuigi siiani on juttu olnud rohkem jalgpalliklassist, pole need esialgu siiski jalgpallitreeningud. «Nii väikeste lastega keskendume lõbusale liikumisele,» selgitas ta. «Tundide sisu on sportmängud, teatevõistlused, jooksuharjutused, mis annab lapsele hea tervise ja meeldiva enesetunde.»

Samas lubas Mets teha vaikselt sinasõprust ka jalgpalli algtõdedega ja pallilöömisega.

Kooli staadion ja park võimaldavad septembris ja oktoobris teha tunde õues ja minna võimlasse alles novembris. Sporditunnid on esmaspäeval, neljapäeval ja reedel.

Mets rõhutas, et treeningud algavad kohe pärast tunde pikapäevarühma ajast ehk kell 12.10 ja kestavad akadeemilise tunni ehk 45 minutit. «Nii ei jää lastel tühja ootamisaega,» põhjendas ta. «Pärast lähevad nad pikapäevarühma tagasi.»

Metsa ütlust mööda võivad treeningutes kaasa lüüa ka Paide gümnaasiumi esimeste klasside õpilased. «Esimeses tunnis oli mul kaasas teisest koolist kolm õpilast,» märkis ta. «Gümnaasiumi õpilaste mure on esialgu see, et nad vajavad treeningutesse jõudmiseks vanemate abi.»

Paide ühisgümnaasiumi direktor Kersti Laastau ütles, et koolil on spordikoostöö üle heameel. «Lapsi tuleb treenima ju oma ala asjatundja,» lausus ta. «See pole kohustuslik sporditund, vaid iga pere otsustab, kas laps teeb treeningutes kaasa või mitte. Tasu osaluse eest ei võeta.»

Et sportimisest tulenev kasu oleks ka tõendatav, lubas Laastau, et kooliarst võtab treeningrühma lapsed valvsa pilgu alla. «Jälgime nende tervist esimesel kooliaastal ja võrdleme eelmiste aastate esimeste klasside laste tervisenäitajatega,» ütles ta.

Esimeste klasside sporditunnid on ettevalmistustöö spordiklassi avamiseks järgnevatel õppeaastatel. Jalgpallikallakuga spordiklassi loomist toetavad nii FC Flora kui ka Paide linnavalitsus, kes allkirjastasid kevadel koostööleppe.

Kõik asjaosalised on seda meelt, et liikumine teeb laste tervisele head ning suurendab nende huvi spordi ja tervisliku eluviisi vastu. Seda eriti ajal, mil arvutid ja televisioon sisustavad suurema osa nende koolijärgsest ajast.

Anne Põder, Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top