Kolmapäeval pidasid Paide ja Türi koolid pingelist võistlust selgitamaks, kus koolis on väledaimad õpilased. Võidurõõmu said maitsta kõik neli kooli.

Võistlused algasid kiire pendelteatejooksuga, kus kõik koolid pidid kõigis vanuseklassides välja panema viis poissi ja viis tüdrukut.

Kui VI ja VII ning VIII ja IX klasside tasavägistes jooksudes oli võitja silmaga näha, siis X-XII klasside jooksu parim selgus alles aegade võrdlusel.

Võistluste peakohtunik Andres Siilak teatas, et jooksu võitis 0,1 sekundiga Türi Majandusgümnaasium Türi Gümnaasiumi ees.

Türi Gümnaasiumi õpilane Ergo Eelmäe ütles, et nii napist kaotusest oli muidugi kahju. "Võistkonnad nõrgem pool olid tüdrukud, kuid ka poisid võinuksid kiiremini joosta," lausus ta.

Pendelteatejooksu kaotuse tegi Türi Gümnaasium tasa noormeeste suur-rootsi teatejooksus, kus neljal noormehel tuli joosta vastavalt 800, 400, 200 ja 100 meetrit. Seal edestasid nad naaberkooli liga saja meetriga.

Eelmäe ütlust mööda oli neil selleks jooksuks hea koosseis. "Iga jooksja sai endale kõige sobivama pikkusega jooksumaa ja see võidu tõigi. Kõik olid ju trenni poisid," selgitas ta.

Neiud jooksid väike-rootsi teatejooksu, kus jooksumaade pikkused olid 400, 300, 200 ja 100 meetrit.
Türi Majandusgümnaasiumi neiu Liisa Limberg ütles, et VIII ja IX klasside väike-rootsi teatejooksus läksid nad võidu peale välja. "Teadsime, et meil on head jooksjad ja peame ära võitma. Võitsimegi!" rõõmustas ta.
Kuigi pendelteatejooksus polnud võistkond Limbergi meelest võidus nii kindel, oli neil kange tahtmine vähemalt naaberkooli õpilastele ära teha. Tulemus oli esikoht.

Peakohtunik Andres Siilak ütles, et teatejooksudele olid tegelikult oodatud kõik koolid, kuid paraku tuli kohale vaid neli gümnaasiumi. "Tean, et põhikoolidel on palju võistlusi tulemas, küllap ei jõua nad igal pool käia," põhjendas ta. Seda, miks maakeskkoolid välja ei tulnud, ei osanud Siilak öelda.

Anne Põder, Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top