Ambla valla viievõistlusel püstitasid kergejõustiklased nädal tagasi uue sarja rekordi. Võistluste korraldaja Leo Matikainen ütles, et rekordiületus oli suur ja eelmisest parema tulemuse tegi kolm sportlast.

Senine rekord oli 2761 punkti. Uue rekordi, 3249 punkti püstitas tallinlane Mikk Pahapill. Teise koha saanud Mikk-Mihkel Arro kogus viie alaga 2867 ja Tõnis Ukkivi 2785 punkti. Kohalikud võistlejad veel rekordist jagu ei saanud.

Ambla valla meistrivõistluste arvestuses võitis aravetelane Sirgo Voore 2195 punktiga. Tema oli üldarvestuses kuues. Teine oli valla võistlejaist 2040 punktiga Raido Vespere ja kolmas 1902 punktiga Risto Jamnes.

Matikaineni selgitust mööda tuli võistelda kaugushüppes, odaviskes, 200 meetri jooksus, kettaheites ja 1500 meetri jooksus. "Ja seda kõike ühe päevaga," täpsustas ta. "Pingutus oli suur, kõik võistlejad seda vastu ei pidanudki."

18st alustanust kergejõustiklasest jõudis lõpptulemuseni 11 meest ja kaks noormeest.

Aukülalisena oli Ambla viievõistlust vaatamas endine Eesti tipp kümnevõistleja Toomas Berendsen, kelle isiklik rekord küünib üle 8000 punkti. Märkimisväärne on Matikaineni meelest seegi, et ta on oma elu jooksul katkestanud vaid ühe kümnevõistluse.

Berendsenile avalas valla viievõistlus head muljet ja et ta on Amblast pärit, lubas ta edaspidi üritust toetada.

Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top