Eesti Kergejõustikuliit seadis eesmärgi võita täna Göteborgis algavalt EMilt vähemalt üks medal. SL Õhtuleht on optimistlikum ja isukam ning usub, et naastakse kolme medaliga.

Eesmärgi täitmine pole lihtsate killast – pärast odaviske maailmameistri Andrus Värniku vigastuse tõttu loobumist lubab tase medalist mõelda vaid neljal sportlasel. Seega loodame päris kõrget õnnestumise protsenti.

Medalivõitjad

GERD KANTER (kettaheide)

Meie kindlaim medalilootus. Asub küll maailma hooaja edetabelis alles neljandal kohal, ent viimase aja võistlustel näidatu põhjal on ilmselt ainus, kel ala valitseja, leedulase Virgilijus Alekna vastu mingigi võimalus.

Kuigi Kanterit vaevasid talvel ja kevadel seljahädad, on ta hooaja edenedes liikunud üha paremasse vormi. EMi eelsel kahel viimasel võistlusel heitis ta üle 69 meetri, mis näitab absoluutset tippklassi. Mulluse MMi hõbedamees on tõestanud, et nooruses kummitanud tiitlivõistluste kramp on ajalugu.

Ennustus: hõbemedal.

ALEKSANDER TAMMERT (kettaheide)

Koondise kogenuim liige, kes Göteborgis juba teistel tiitlivõistlustel – 11 aastat tagasi osales ta samas MMil.

Tammert on kindla tehnika ja närviga mees, kes viimastel tiitlivõistlustel alati lõppvõistlusele pääsenud ning seal stabiilselt häid kohti võitnud. Senise karjääri tipphetk on Ateena olümpialt saadud pronks, ent tänavu varakevadel USAs heidetud Eesti rekord näitas, et ka vanameister on veel arenguvõimeline.

Suve hakul oli Tammert kimpus vigastusega, kuid nädalapäevad tagasi Eesti kuldliiga etapil heidetud 66meetrised kaared näitasid, et probleemid on ületatud.

Ennustus: pronksmedal.

KRISTJAN RAHNU (kümnevõistlus)

Kõige segasemas seisus Eesti sportlane, kes pole tänavu lõpetanud ühtegi kümnevõistlust. Götzisesse kavandatud hooaja alguse lükkas ta haiguse tõttu paar nädalat edasi. Siis järgnes uus loobumine. Lõpuks tuli Rahnu Euroopa karikavõistlustel starti, aga seegi jõuproov jäi vigastuse tõttu juba varajases staadiumis pooleli.

Lisaks haigusele ka selja ja Achilleuse kõõluse valuga maadelnud mees jooksis möödunud teisipäeval 110 meetrit tõkkeid 14,22ga ning hindas vormi heaks.

Kui varem oli Rahnu tuntud kui kergekäeline alistuja, siis Helsingi MM ja Moskva sise-MM näitasid, et aastatega on ta omandanud oskuse kannatada.

Kümnevõistluse kehva hetkeseisu arvestades võib medaliks piisata isegi 8300 punktist, mis ei tähendaks Rahnu jaoks kuigi suurt eneseületust.

Ennustus: pronksmedal.

Loe edasi SL Õhtulehest

SL Õhtuleht

Viimased artiklid

Scroll to top