Homme kümnevõistlust alustav Kristjan Rahnu usub, et on korralikus vormis. Küsimus olevat vaid selles, kuidas alad tehniliselt õnnestuvad.

«Ilmselt olen hea, selles ma ei kahtle! Tähtis on, et kõik alad välja tuleks,» teatas eile Göteborgi jõudnud Rahnu. «Treeningud näitasid, et midagi peaks tal tõesti sees olema,» lisas treenerist isa Roland Rahnu.

Mullu MMil kuuenda koha saanud Rahnu pole tänavu veel ühtegi kümnevõistlust lõpetanud. Kevadel segasid haigused, hiljem vigastused. Paar nädalat tagasi vabanes ta Achilleuse kõõluse valust ning lootis treeningutel kõikide alade tehnika läbi võtta. Paraku tabas teda möödunud nädalal uus häda.

«Pärast Tartu kuldliiga etappi magasin selja ära,» viitas ta ebaharilikule traumale. «Sestap ei saanud kõigi väljakualade tehnikat proovida, ainult teivast olen hüpanud. Kõige rohkem pelgan kõrgushüpet. Kauguses pole ma kunagi mingi imemees olnud, aga keskpärase 7.30 teen ikka ära.»

Kindlamini tunneb Rahnu end jooksualadel. «Tahan jõuda mullusele tasemele – 100 meetrit 10,67 ja 400 alla 49 sekundi. Nende pealt peaks 8300 punkti kokku saama,» vaagis ta. «Alla selle ei tahaks jääda, aga väga palju üle ei julge ka pakkuda.»

Kuigi Rahnu tõdes, et tema puhul ei tea kunagi, mis häda võib tekkida, on tervis nüüdseks korras. Eile õhtupoolikul tegi ta kerge soojendustreeningu. Isa arvates pole mõne ala tõsisemal proovimisel enam mõtet.

Tänavu 8001 punkti kogunud Mikk Pahapill on sarnaselt Rahnuga kogenud tänavu rohkelt tagasilööke – haigushood on röövinud kehast jõudu. Kuid erinevalt Rahnust võib temal tekkida probleeme just jooksualadel. Treener Andrei Nazarovi hinnangul seisab 400 ja 1500 meetri kohal suur küsimärk.

«Võtsin kolm kilo alla ja püüdsin end teravaks ajada,» rääkis Pahapill viimase aja tegemistest. «Varem väljaöeldud plaanist püstitada isiklik rekord pole ma taganenud.»

Seni on Pahapill kogunud parimas võistluses 8149 punkti. «Võtke see graafik ette ja hakake näpuga järge ajama,» soovitas ta.

Muretult pole kulgenud ka Madis Kallase ettevalmistus, ent eelmise nädala kolm süsti on Achilleuse kõõluse valu vaigistanud. «Kõik on korras, jala taha ei tohiks midagi jääda. Kui suudan isiklikku kasvõi punktiga parandada, olen rahul,» tunnistas ta.

Loe edasi SL Õhtulehest

SL Õhtuleht

Viimased artiklid

Scroll to top