Kuigi eilse kergejõustiku kuldliiga etapi parima tulemuseni jõudis kettaheitja Gerd Kanter, pakkusid emotsionaalsemaid hetki EM-normi täitnud kolm nägusat piigat. Neist Ksenia Balta kordas 100 meetri jooksu Eesti rekordit.

Pärast vigastuse tõttu poolikuks jäänud sisehooaega, tuli Balta eile esimest korda starti. Esmalt jooksis ta 100 meetrit tõkkeid 14,09ga, poolteist tundi hiljem üllatas ta aga Türi staadionile kogunenud publikut kaks aastat Katrin Käärti nimel püsiva 100 meetri jooksu Eesti rekordi kordamisega – 11,57!

«Nii head aega poleks ma küll oodanud,» tunnistas Balta. «Lõpetasin just treeningulaagri ning täna soojendades tundsin kerget väsimust, lisaks veel väga palav ilm. Aga jooks näitas, et vorm on hea, olnuks veel tõkkejooksu tulemus ka parem…»

Nazarov lubab Baltalt hirmsat asja

Balta treener Andrei Nazaraov sõnas, et vaatas enne võistlust kergejõustikuliidu aastaraamatut. «Nägin, et EM-norm on 11,60 ja mõtlesin, kui roppu vastutuult ei ole, peaks ta selle ära jooksma. Aga tulemust on raske kommenteerida. Ksenia on mitmevõistleja ja seda ala seal kavas pole. Hoopis rohkem olnuks rahul, kui ta jooksnuks tõkkeid 13,80ga.»

Talvel elas Balta üle raskeid aegu, üksteise järel vaheldusid haigused ja vigastused. Kevadest on aga 19aastane neiu tõsiselt harjutanud. Hooaja esimese seitsmevõistluse teeb ta juuli esimestel päevadel Euroopa karikavõistlustel.

«Ilus oleks, kui lõppsumma algaks kuuega ja selle taga oleks kolm nulli,» õhkas Balta. Tavaliselt tagasihoidlik Nazarov, esines aga julge avaldusega: «Kui ta jõuab 200 meetri jooksuni ja tuul on soodne, teeb ta sellel distantsil hirmsa asja!»

Vaatamata EM-normi ületamisele, Balta suure tõenäosusega tiitlivõistluste sprindis ei osale. «Tahame teha mitmevõistlust, aga selle norm tuleb veel täita. Kui ei õnnestu, võib ka sprintida. Ilmselt jõuab Ksenia täita veel mõne üksikala normi,» arvas Nazaraov.

Naiste kolmikhüppes ohustas Veera Baranova Virge Naerise kümme aastat püsinud Eesti rekordit, lennates parimal katsel 14.06. Naerise tulemusest jäi puudu vaid 13 sentimeetrit.

Loe edasi SL Õhtulehest

SL Õhtuleht

Viimased artiklid

Scroll to top